Meripäivät kiittää kävijöitä

Kotkan Meripäivät vietettiin torstaista 26.7. sunnuntaihin 29.7. helteisessä säässä. Pääosin kantasatamaan sijoittunut tapahtuma-alue, ohjelma ja monipuolinen ravintolatarjonta olivat kävijöiden mieleen ja juhlakansa oli hyvällä tuulella. Alustavien arvioiden mukaan tapahtuma kokosi Kotkan keskustaan runsaan kävijämäärän – Meripäivien perinteinen 200.000 kävijää neljän päivän aikana tullaan luultavasti ylittämään. Yleisömäärä tarkentuu elokuun aikana.

Yksittäisistä tapahtumista suurimman yleisömäärän festivaalin aikana keräsi perinteisesti torstain Meripäiväparaati, johon osallistui tänä vuonna 52 ryhmää. Järjestäjän arvion mukaan paraatia oli tänä vuonna seuraamassa 30 000 ihmistä. Meripäiväalueella perjantai ja lauantai olivat väkimäärältään vilkkaimmat päivät.

Meripäivien päätapahtumapaikka oli tänä vuonna Kantasatamassa, Kauppakadulla ja Kotkan torilla. Viime vuoden asiakaspalautteen perusteella tapahtuma-alue oli pyritty pitämään tiiviinä ja kompaktina. Ohjelmasta eniten kiitosta keräsivät V 2 areenaan siirtyneet Yleisessä Saunassa -viihdekonsertit sekä Kotka-lavan monipuolinen ohjelma.

Lasten Meripäivät sujuivat hyvin. Ohjelmaa oli Toivo Pekkasen koulun lisäksi mm. Kotka-lavalla. Lasten Meripäivillä vilkkain päivä oli perjantai. Kokonaismäärä jäi viime vuosia vähäisemmäksi helteisen sään takia.

Järjestäjä ja turvallisuusorganisaatio toteavat, että tämän vuoden festivaali sujui suureen väkimäärään nähden rauhallisesti ja erityiskiitokset lähetetään hyväntuulisille festivaalivieraille rauhallisesti ja hyväntuulisesti sujuneesta tapahtumasta.

Lisätietoja:

Ohjelmapäälikkö, vt. kulttuurijohtaja Tiina Salonen, 0400 608997 tai tiina.salonen@kotka.fi