Kotkamills ja Cukca tarjoavat muovittomat kupit Meripäiville!

Meripäivät ja Puuvenemessut ottavat tänä kesänä lisää askeleita kohti vastuullisempaa festivaalia yhdessä Meripäivien pääyhteistyökumppanien Kotkamillsin ja Cukcan kanssa.

Tavoitteena on kiinnittää tuotannossa huomiota vastuullisiin valintoihin, keskittyä kiertotaloutta edistäviin ratkaisuihin ja kannustaa yleisöä vastuulliseen kuluttamiseen. Paikallisten Kotkamillsin ja Cukcan kanssa tehtävän yhteistyön myötä tapahtuma-alueella tulee käyttöön muovittomat, helposti kierrätettävät kartonkikupit. Kupit valmistetaan Kotkamillsin elintarvikekäyttöön kehittämästä ISLA-kartongista. Mukit valmistaa paikallinen Cukca. Käytetyt mukit kerätään kupeille tarkoitettuihin keräyslaatikoihin. Kerätyt kupit jatkavat matkaansa laminaattipaperin raaka-aineeksi takaisin Kotkamillsin tehtaalle.

”Kotkan Meripäivät kuuluvat Kotkan kesään, ja tänä vuonna saamme iloksemme ihailla myös kauniita veneitä Puuvenemessuilla. Sekä Meripäivät että Puuvenemessut eivät olisi mitään ilman puhdasta merta, jonka äärellä myös Kotkamillsin tehdasalue sijaitsee. Meren ja muun ympäröivän luonnon hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluu olennaisena osana päivittäiseen työhömme ja tuotteemme ovat vastuullisesti tuotettuja”, sanoo Kotkamillsin kuluttajapakkauskartonkien markkinointipäällikkö Johanna Mäkelä ja jatkaa: ”Muoviton ja helposti kierrätettävä kuppikartonkimme on raaka-aine Cukcan valmistamille muovittomille kupeille, jotka yhdessä tarjoamme Meripäivävieraiden käyttöön. Kierrätäthän käyttämäsi kupin keräysastiaan, jotta voimme tehdä siitä uusia puukuitupohjaisia tuotteita. Kiitos, että kierrätät!”

”Olemme todella innoissamme tästä yhteistyöstä ja konkreettisesta askeleesta kohti muovittomampia Meripäiviä. Ja erityisen hienoa tässä yhteistyössä on vahva paikallisuus,” kommentoi tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Muutosta on omalla panoksellaan mahdollistamassa myös markkinoinnin palvelutoimisto Avidly. ”Vastuullisuus, hiilijalanjäljen pienentäminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen on meille tärkeä arvo. Haluamme olla mukana tarjoamassa konkreettisia keinoja – nämä asiat edistyvät teko kerrallaan”, toteaa CDO Maria Huttunen.