Vellamo

Merikeskus Vellamo

Meripäiväalueella Merikeskus Vellamo Kantasatama

Merikeskus Vellamo meripäiväalueen sydämessä on kiinnostava, upea monitoimitalo, jonka arkkitehtuuri on omaa luokkaansa.

Mistä meidät on tehty?

Merikeskus Vellamossa kotiaan pitävät Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Merivartiomuseo, Tietokeskus Vellamo ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. Lisäksi meiltä löytyy opetus- ja seminaaritiloja, 200-paikkainen auditorio, 100-paikkainen ravintola Laakonki sekä museokauppa Plootu.

Jättiläismäistä aaltoa muistuttavan Merikeskus Vellamon julkisivu rakentuu peltikaseteista, silkkipainetuista lasilevyistä ja alumiiniritilöistä. Peltikasetit toistavat meren sinisiä, vihreitä ja harmaita sävyjä. Lasilevyjen kuva-aiheina on käytetty teräsparkki Favellin miehistöä (1912) ja Lavansaaren kauppalaivaston mastoja (1914). Hämärän laskeutuessa lasilevyjen taakse syttyvät valot.

Rakennuksen sisustusta hallitsee tammi, jota on käytetty niin katoissa, seinissä kuin lattioissakin. Vellamon värit – lime, oranssi, syvä sininen ja tumma harmaa – sekä kuvat ja merihenkiset graafiset elementit toistuvat eri puolella taloa. Seiniltä ja ravintolan tuoleista voi löytää niin Favellin miehistöä, laivojen lastimerkkejä ja kutsutunnuksia kuin Seiskarin puumerkkejäkin.

Merikeskus Vellamo avautui yleisölle 11.7.2008. Rakennuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti, professori Ilmari Lahdelma.
https://www.merikeskusvellamo.fi/

Museot ja ravintola Laakonki ovat avoinna
24.6.–18.8.2019
Ma–ti, to–su 10–18
Ke 10–20

Meripäiväviikon ohjelmaa näyttelyiden lisäksi:

To–su klo 10–18 Merikeskus Vellamo ja jäänmurtaja Tarmo ovat avoinna
Pääsymaksut 10/6/5/0 € tai Museokortti

To–pe klo 10–14 Nonstop-työpaja lapsille Merikeskus Vellamo, maksuton

To–su klo 12 Yleisöopastus Merikeskus Vellamo, pääsymaksun hinnalla

Pe klo 10–16 Puuveneet
Unelmoitko puisen perinneveneen kunnostamisesta tai onko sinulla jo oma kallisarvoinen huollon kohde?
Tule Vellamon auditorioon kuuntelemaan asiantuntijaluentoja, osallistu keskusteluihin ja kysy alan erityisosaajilta neuvoa omiin puuveneprojekteihisi! Ohjelma on kaikille avoin ja ilmainen.

Pe klo 12-16 Puuvenemessut Vemman kannen alla. Poikkeuksellinen mahdollisuus tutustua vartiomoottoriveneen sisätiloihin museolipun hinnalla.

La klo 13 Yleisöopastus venäjäksi, pääsymaksun hinnalla