Kotka-lava

Kotka-lava

Meripäivien perinteikäs Kotka-lava tarjoaa tänäkin vuonna tasokasta paikallista ohjelmaa aamusta iltaan. Torstaista lauantaihin torin lavalla sijaitsevan Kotka-lavan ohjelma koostuu mm. musiikista, tanssista, skumppajoogasta ja junnukaraokesta. Kotka-lavan juontajana toimii näyttelijä, ihana Ella Mustajärvi. Kotka-lavan ohjelma on maksutonta.

Torstai 26.7.

klo 15 Juha Vainion Rahaston tunnustuspalkinnon 2018 julkistaminen
Kotkalaisen sanoittajan ja laulajan Juha Vainion nimeä kantava palkinto jaetaan vuosittain ansioituneelle suomalaiselle sanoittajalle.
Palkinnon jakaa vuonna 1990 perustettu Juha Vainio Rahasto, jonka hallitukseen kuuluu edustajia Kotkan kaupungista, Suomen Musiikintekijät ry:stä sekä Juha Vainion perikunnasta.

klo 16 Bandbox 
Yksityinen Kotkalainen musiikkikoulu BandBox tuo Kotka-lavalle nuoria ja ”vähemmin” nuoria musiikin harrastajia. Soittajien ikähaarukka 7–40 vuotta. Luvassa musiikkia laidasta laitaan.

klo 18.50 Meripäivien avajaiset
Perinteiset Meripäivien avajaiset pidetään tänä vuonna kaupungintalon rappusten sijaan Kotka-lavalla heti paraatin jälkeen.

klo 19.15 Ella Tepponen
Ella Tepponen on 25-vuotias ammattilaulaja Haminasta. Hänellä on kokemusta monipuolisen keikkailun lisäksi myös teatterin lavalta, sekä erilaisista show-tuotannoista. Esiintyjänä Ella on energinen heittäytyjä, tulkintaa kuitenkaan unohtamatta. Rock ja Soul ovat erityisen lähellä hänen Ella sydäntä, tällä hetkellä hän keikkailee omalla nimellä, sekä soittaa Pelle Miljoonan -taustabändissä instrumenttinaan piano/taustalaulu. Ella osallistui vuoden 2018 X Factor laulukilpailuun ja selvitti tiensä semifinaaleihin asti.

klo 20.45 Serengil & Puranen
Kotkan omat pojat soittavat akustisesti menevää rockia eri vuosikymmeniltä!

klo 22 Tuhmat iltamat
Pahojen tyttöjen ja poikien lauluja. Ryhmä koostuu pääasiassa Kotkan kaupunginteatterin henkilökunnasta. Biisit ovat räväköiden hahmojen esittämiä pornolauluja Junnu Vainiolta ja kumppaneilta. Tuhmissa iltamissa sanotaan asiat kuten ne ovat, eli iltamat vain aikuisille.

Perjantai 27.7.

klo 11 Makupaloja Taivaanraapijat-musikaalista
Tule ja näe makupaloja syksyllä Haminassa esitettävästä Taivaanraapijat-musikaalista. Musikaali pohjautuu Antti Tuurin saman nimiseen romaaniin, joka kertoo amerikansuomalaisista pilvenpiirtäjien rakentajista New Yorkissa 1900-luvun alussa.

klo 12 Meripäiväbingo
BINGO! Klassinen bingo humoristisella meripäivätwistillä!

klo 13 Junnukaraoke
Sinun mahdollisuutesi lauleskella Junnua sydämesi kyllyydestä!

klo 15 Duo Huomolin ja Turkkila
Marika Huomolin (laulu) ja Juuso Turkkila (kitara) fiilistelevät täydellä tunteella suomalaisia ja ulkomaisia pop/rock -biisejä.

klo 16 Tekstiviestipalsta
Kirjoititko Meripäivistä (tai jostain muusta) lehden tekstiviestipalstalle? Tule ja jaa koko kansan kanssa mielipiteesi!

klo 17 Romeo’s Tune
Bändi yhdistelee musiikissaan poppia, countrya sekä folkkia. Rentoa meininkiä kesäiltaan.

klo 18.15 Lily Wanderlust
“Lily Wanderlust on pin-up -malli ja burleskitaiteilija, joka on kiertänyt aktiivisesti esiintymässä ja huudattamassa yleisöjä ympäri Suomen jo kuuden vuoden ajan. Lilyn repertuaarista löytyy sekä klassista glamouria tihkuvia esityksiä, että rajoja rikkovampaa neo-burleskia. Kaikkea kuitenkin yhdistää Lilyn tavaramerkiksi muodostunut ilmeikäs ja sähäkkä esiintymistyyli sekä säihkyvä lavakarisma ja rokkenroll -asenne”.

klo 18.45 Rautalankayhtye Vintage
Vintage soittaa instrumentaalista rautalankamusiikkia 60-luvulta tähän päivään. Yhtye on kotkalainen ja perustettu 2010.

klo 20 Lily Wanderlust
“Lily Wanderlust on pin-up -malli ja burleskitaiteilija, joka on kiertänyt aktiivisesti esiintymässä ja huudattamassa yleisöjä ympäri Suomen jo kuuden vuoden ajan. Lilyn repertuaarista löytyy sekä klassista glamouria tihkuvia esityksiä, että rajoja rikkovampaa neo-burleskia. Kaikkea kuitenkin yhdistää Lilyn tavaramerkiksi muodostunut ilmeikäs ja sähäkkä esiintymistyyli sekä säihkyvä lavakarisma ja rokkenroll -asenne”.

klo 20.30 Eddie’s Rockin duo
Dynaaminen duo massiivisella soundillla.

klo 21.30 Showryhmä Nemesis
Showryhmä Nemesis on joukko taitavia naisia, monipuolista tanssia, näyttäviä asuja ja ripaus teatteria – ja siten ainoa laatuaan.

klo 22 Kuokkavieraat
Kuokkavieraat on pop-rock-cover-bilebändi. Setissä Suomi-rockin helmet ja ulkomaiset klassikot. Menotakuu!

Lauantai 28.7.

Lasten Meripäiväohjelmaa
******************************

klo 10 Lasten Merilaulukilpailu 2018
Lasten Merilaulukilpailu on kuulunut Lasten Meripäivien ohjelmaan jo alkuvuosista asti. Kaikki pienet seilorit ovat tervetulleita osallistumaan ja jokainen voi esittää oman merilaulunsa omalla tasollaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.lastenmeripaivat.com

klo 11.30 Maltti ja Vallu
Pikku Kakkosesta tuttu Maltti esiintyy yhdessä hulvattoman Musakonstaapeli Vallun kanssa. Yhdessä he esittävät Maltin ja Valtin omaa musiikkituotantoa. Esiintymisen jälkeen Maltti ja Vallu tapaavat pikkuväkeä Kotka-Lavan läheisyydessä.

klo 12 Posso & mehutarjoilu
Kotkan kaupunginvaltuuston ja hallituksen puheenjohtajat Marika Kirjavainen ja Nina Brask tarjoavat pikku-possot ja mehua lapsille (tarjoilut on varattu 300 lapselle)

klo 12.30 Lasten Merilaulukilpailun palkintojen jako

******************************

klo 13 Runoraati
Kaikille avoin leikkimielinen kilpailu, johon voi osallistua Juha Vainion juhlavuoden hengessä kirjoittamallaan runolla tai runoilla. Enimmäiskesto 5 minuuttia. Ilmoittautumiset 9.7. mennessä meripaivat@kotka.fi

klo 14 Skumppajooga
Skumppajoogassa saavutetaan korkeampi tietoisuuden taso yhdistämällä jooga ja kuplajuoma – pilke silmäkulmassa. Laji vaatii keskittymistä, sillä lasi seuraa joogaajaa läpi harjoituksen tehden asanoista haastavampia. Alkoholi ei ole välttämätöntä, voit täyttää lasisi millä juomalla tahansa! Jooga on maksuton, mutta lasintäyte tulee ostaa Bar & Cafe Paussista.

klo 15.30 Lohtutorttu
Kun maailma on kylmä ja julma, ihminen tarvitsee lämpöä ja lohtua. Niitä molempia suo musiikki. Lohtutorttu on viiden naisen kansanmusiikkiyhtye, jonka kappaleissa maistuvat sekä suolaiset kyyneleet että makea lemmen mesi.

klo 16.45 Juha Vainio tietokilpailu
Osaatko mainita neljä Juha Vainion salanimeä? Mikä oli Juha Vainion ammatti laulaja-lauluntekijän lisäksi? Lauantaina kisaamme siitä kuka tietää eniten kotkalaisesta julkimostamme.

klo 17.45 Vanhala & Aalto
GREATEST ACOUSTIC COVERS – VOL. 666. Viltsu & Teemu tunnelmoivat HIM-yhtyeen kultakimpaleet akustisesti sydämiinne.

klo 18.45 Björninen-Yrjölä Band
Björninen-Yrjölä Band soittaa bluesia ja Americanaa runsaalla improvisoinnilla nojaten vahvaan rytmiikkaan sekä dynamiikkaan. Yhtyeessä soittaa kitaraa Juha Björninen, toista kitaraa ja laulua Lauri Yrjölä, bassoa Harri Ruotjoki ja rumpuja Linnea Böhme.

klo 20.30 The Rock Therapy
Tee aikamatka rokin kultaiselle 50- ja 60-luvulle. Bändi soittaa Rock’n’ Roll ja Rock–a-billy klassikot tuhdeilla soundeilla ajan henkeä kunnioittaen.

klo 22 Hittiputki
Hittiputken tajunnanräjäyttävä live-esiintyminen saa yleisön vetämään tanssikengät jalkaan ja nostamaan bilekissan pöydälle.
Nimensä mukaisesti luvassa on hittejä ihan miltä vuosikymmeneltä tahansa ja mahdollisesti keneltä tahansa. Oli suosikkisi sitten Antti Tuisku, Donna Summer tai Elastinen, Hittiputki panee yleisön sekaisin kuin Aleksanteri Hakaniemi konsanaan ja lupaa ja vannoo että jos lähdet tältä keikalta pettyneenä, niin basisti tarjoaa kaljan.

Kotka-lavan ravintolapalveluista vastaa Bar&Cafe Paussi.

Muutokset mahdollisia!

Tapahtumaa tekemässä