Meripäiväparaati

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Valittuihin ryhmiin ollaan yhteydessä ja ryhmien paikat ja saapumisohjeet lähetetään infokirjeessä yhteyshenkilölle.


Kotkan Meripäivien avajaisparaatia seuraa vuosittain arvioiden mukaan yli 30 000 ihmistä. Meripäiväparaatiin voivat ilmoittautua kaikki kotkalaiset yhdistykset ja yritykset sekä muut Meripäiviin liittyvät tahot. Paraati ei ole tarkoitettu poliittiseen markkinointiin. Paraati starttaa perinteisesti torstaina 25.7. klo 18.00 ns. “sairaalanmäeltä” Keskuskadun loppupäästä kohti Kaupungintaloa ja toria. Avajaistilaisuus pidetään torin kiinteällä esiintymislavalla, eli Kotka-lavalla n. klo 18.50 alkaen.

Meripäiväparaatin teemana on Kotkan kaupungin 140 vuotis-juhlavuoden mukaisesti 140 vuotias kotikaupunkimme. 

Toivomme paraatiin osallistuvien ryhmien tuovan esille kotkalaisuutta, Kotkan historiaa ja itselleen tärkeitä kotkalaisuuden merkkejä.

Paraatituomaristo valitsee osallistujien joukosta parhaiten teemaa esille tuovan ryhmän, jonka Meripäivien yhteistyökumppanina toimiva OP Kymenlaakso palkitsee 1000 euron stipendillä*. Lisäksi voidaan jakaa kunniamainintoja. Voittajaryhmä julkistetaan Meripäivien avajaistilaisuudessa heti paraatin jälkeen!

Ei-kaupalliset yhdistykset, järjestöt ja seurat voivat osallistua paraatiin ilmaiseksi. Kaupallisilta yrityksiltä peritään 500,00 euron (+alv 24 %) osallistumismaksu. Huomioittehan, että maksutta osallistuvat yhdistykset ja harrastusryhmät eivät voi markkinoida omassa ryhmässään kaupallista yritystä.

Ryhmien tulee ilmoittautua paraatiin 19.6. mennessä ja vain ilmoittautumispäivään mennessä ilmoittautuneet voidaan ottaa mukaan paraatiin. Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluilla on oikeus rajata ryhmien kokoa ja osallistujia. Järjestäjä on yhteydessä paraatiin hyväksyttyihin ryhmiin ilmoittautumisajan päätyttyä.

 *Stipendillä voidaan palkita yhdistys, urheiluseura, harrastusporukka tms. Ei yritys-osallistujia tai meripäiväorganisaation tilaamia ryhmiä

Lisätietoja: Tiina Salonen, tiina.salonen(at)kotka.fi 0400 608 997

Paraatin ilmoittautuminen päättyy 19.6. ja ryhmiin ollaan yhteydessä heinäkuun alussa, jolloin ryhmille lähetetään infokirje ja ohjeen paraatiin osallistumiseen.

Muutamia ohjeita suunnittelun avuksi:

Paraatiryhmät järjestäytyvät Keskuskadun loppupäässä ns. sairaalan mäellä.
Kaikkien ajoneuvojen tulee olla paikalla VIIMEISTÄÄN klo 16.30 ja kaikki muut ryhmät ja ryhmäläiset klo 17.00.
Ryhmien paikat ja saapumisohjeet lähetetään infokirjeessä yhteyshenkilölle.

Kaikkien paraatiin tulevien ajoneuvojen rekisterinumerot sekä kuljettajat (paraatissa ajoneuvoa kuljettava) tulee ilmoittaa järjestäjälle.
Ryhmille on tehdään järjestäjän toimesta kyltit ja kylttejä paraatissa kantavat ryhmien omat edustajat.
Jokainen ryhmä vastaa itse roskistaan! Järjestäytymisalueelle ei saa jäädä roskia.

Paraatiin valmistautumisessa tulee ottaa huomioon seuraavat asiat:  

RAKENTEIDEN KESTÄVYYS: huomioikaa Kauppakeskus Pasaatin kohdalla oleva hidastetöyssy. Myös kova tuuli voi aiheuttaa rakenteiden pettämisen.
ERIKOISRAKENTEIDEN KORKEUS: Huomioikaa puut, lyhtypylväät, mainokset, banderollit, opasteet ym.
KADUN KAPENEMINEN PASAATIN KOHDALLA: Kapeimmillaan katu on vain 3,5 m leveä.
PARAATI ON KOKONAISUUDESSAAN SAVUTON – koskee myös yleisöä. Ethän siis polta myöskään järjestäytymisalueella!

Paraatiryhmät kulkevat kartan osoittamassa järjestyksessä. Paraatin on kuljettava koko ajan tasaista nopeutta. Ryhmät eivät voi pysähdellä, hidastaa tai kiihdytellä. Pieni liike edessä tarkoittaa haitariliikettä takana. Kiinnitättehän huomiota sujuviin koreografioihin!

Paraatin aikana yleisölle EI SAA jakaa mitään (esitteitä, näytteitä tms). Myös mainostaminen (banderollit, teippaukset jne.) ilman järjestäjän lupaa on kielletty. (Huom! yritysryhmät voivat mainostaa toimintaansa) Kaikkien ryhmien tulee liikkua ja esiintyä paraatiryhmien ja yleisön turvallisuutta ajatellen!